De Visuele Startpagina

Published Feb 14, 21
5 min read

Safari Startpagina Instellen Op Je IphoneMet al deze informatie bouwen ze een profiel van jou op, dat ze vervolgens gebruiken om je advertenties te laten zien die het beste bij jouw profiel aansluiten. Bedrijven betalen voor deze advertenties. Hoe effectiever zij marketen, hoe groter de kans dat jij uiteindelijk iets koopt. Omdat zoekmachines weten dat ze veel geld kunnen verdienen met het verzamelen van gebruikersdata, doen ze dit zo veel en zo effectief mogelijk.

Beste alternatieven voor Start.me om startpagina's te configureren   ITIGICitigic.comHoe Opera's snelkiespagina aan te passen - geekmarkt.comnl.geekmarkt.com


Zo weet Google hoogstwaarschijnlijk precies wie je bent, hoe je eruitziet, waar je woont, wat je persoonlijke interesses zijn, hoe je je geld uitgeeft, wie je vrienden en familie zijn en welke websites je hebt bezocht. Al deze data koppelen ze aan je IP-adres. Soms geef je Google vrijwillig informatie over jezelf bij het aanmaken van een Google-account, maar andere data verzamelen ze aan de hand van jouw persoonlijke online gedrag.

De Startpagina Van Je Browser Wijzigen -

Log in op je Google-account, als je niet al ingelogd was, en je krijgt meteen de categorieën te zien waar Google je op basis van jouw gedrag heeft ingedeeld. Voorbeelden van categorieën zijn “Man”, “18-34 jaar”, “Films”, “Boeken en literatuur”, “Opleidingsstatus: Middelbareschooldiploma” en “Ouderlijke status: Geen ouder”. Zoals je ziet, probeert Google in alle mogelijke opzichten conclusies te trekken over jouw levensstijl.

Vergeet Chrome, Firefox en Internet Explorer: deze browser gaat het web  redden   De Volkskrantvolkskrant.nl77 bewezen tactieken om meer verkeer naar je website te krijgen in 2020kinsta.com


Heb je opgezocht hoe laat die nieuwste blockbuster in de bioscoop draait en daarnaast wat losse trailers en clips op YouTube gekeken? Dan weet Google dat je geïnteresseerd bent in films. Andere categorieën zijn echter wat minder transparant. Zo gokt Google je opleidingsstatus door jouw zoekgedrag te vergelijken met het gedrag van mensen die hebben aangegeven wat voor opleiding ze hebben genoten.

De Startpagina Van Nederland!

Als er bepaalde persoonlijke gegevens over jou op het openbare internet staan, zoals een burgerservicenummer, naaktbeelden of rekeningnummer, kan iedereen dat met de juiste zoektermen vinden. In dit soort gevallen kun je Google een aanvraag sturen om resultaten uit hun database te verwijderen. Hoe dit precies werkt, kun je lezen in dit artikel.

Het grootste gevaar is de filterbubbel: een zoekmachine bepaalt welke zoekresultaten je te zien krijgt. Als dit wordt aangepast op jouw persoonlijke profiel, krijgen verschillende mensen andere antwoorden op dezelfde vraag. Dit zorgt voor een ondemocratisch klimaat, omdat niet iedereen toegang krijgt tot dezelfde informatie. Een voorbeeld: stel dat je online erg actief bent op het gebied van klimaat en groene politiek - de beste startpagina.

Je Homepage En Startpagina Instellen - Android - Google

Als Google dit van jullie weet, zal dezelfde zoekopdracht, bijvoorbeeld “Klimaatstaking Nederland” hele andere resultaten aan jullie laten zien. Terwijl jij informatie ziet over de eerstvolgende staking, inclusief blogs over het belang van groene energie en het verkleinen van je koolstofvoetafdruk, ziet je beste vriend opiniestukken over hoe klimaatstakingen zinloos en onnodig zijn.

Online onderzoek betekent niet langer dat je altijd nieuwe informatie en invalshoeken tegenkomt. In plaats daarvan zal Google proberen zoveel mogelijk resultaten te laten zien die jouw meningen en vermoedens verder bevestigen. Dit heeft een polariserend effect: jij en je beste vriend zullen elkaars mening zelden online tegenkomen. Het voelt misschien alsof de zoekmachinewereld compleet wordt gedomineerd door Google.

7 Linkbuilding-sites Voor Startende Ondernemers -

Hier zijn enkele betrouwbare voorbeelden. Startpage. com is een privacy-vriendelijke zoekmachine van Nederlandse afkomst die jouw anonimiteit vooropstelt. De database van Startpage is gebaseerd op die van Google. Ze hebben hun toegang tot Google’s gegevens gekocht, maar gebruiken die gegevens zonder alle trackers en logs. Als gevolg krijg je als Startpage-gebruiker goede zoekresultaten, maar geen gepersonaliseerde advertenties en kun jij anoniem ‘googlen’ zonder dat je persoonlijke data wordt opgeslagen.

Startpage heeft de Nederlandse Privacy Awards 2019 gewonnen, wat blijk geeft van de kwaliteit van deze zoekmachine. Eind 2019 kwam Startpage in opspraak omdat ze een flinke investering van System1, een bedrijf dat onder andere in advertenties werkt, hadden ontvangen. Vanwege het grote aandeel van dit bedrijf in Startpage, maakten veel gebruikers zich zorgen over de anonimiteit die Startpage hen in de toekomst zou bieden.

Een Specifieke Reeks Webpagina's Openen

In een lijst met anonieme zoekmachines mag DuckDuckGo natuurlijk niet ontbreken. Deze zoekmachine is waarschijnlijk de populairste als het om anoniem zoeken gaat. DuckDuckGo is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 2008. Over de jaren heen is het een erg effectieve zoekmachine geworden die, net als Google, veel extra opties heeft.

DuckDuckGo heeft een database die voortkomt uit veel verschillende bronnen, zoals Yahoo! en Wikipedia. Daarnaast zorgt de DuckDuckBot, de web-crawler van het bedrijf, er constant voor dat zoekresultaten geüpdatet en verbeterd worden. Bovendien maakt DuckDuckGo gebruik van het Tor-netwerk, waardoor je zoekopdrachten veel moeilijker naar jou te herleiden zijn. De zoekmachine van Qwant wordt gerund vanuit Frankrijk en bestaat sinds 2013.

Startpagina Van Mijn Browser Instellen

De hoofdpagina van Qwant laat niet alleen een zoekbalk zien, maar ook recente nieuwsberichten, trending personen (zoals Donald Trump) en andere sociale trends. Deze informatie wordt constant geüpdatet en geeft inzicht in wat er in de wereld speelt - startpaginas. Qwant belooft je zoekopdrachten nooit op te slaan en je persoonlijke gegevens niet te gebruiken voor marketing of andere doeleinden.

Het is ook nog eens beschikbaar in 26 talen. Qwant houdt zich niet alleen bezig met zijn ‘normale’ zoekmachine: ze hebben ook andere platformen, waaronder Qwant Music, waar je specifiek op muziek en artiesten kunt zoeken, en Qwant Maps, een anoniemere versie van Google Maps. Zoals de naam al doet vermoeden, is Swisscows een Zwitsers bedrijf.

Weg Met Bing: Zo Bouw Je Google In Windows 10

Er worden geen analyses uitgevoerd van het zoekgedrag van gebruikers en ook worden er geen cookies geplaatst. De enige informatie die bij wordt gehouden, is het aantal zoekopdrachten dat dagelijks wordt gedaan. Op deze manier kan Swisscows het totale verkeer op de website meten. Wat Swisscows wel aangeeft, is dat ze mogelijk kunnen beginnen met het verzamelen van persoonlijke data als gevolg van een officieel bevel van een overheid.

In plaats van enkel de zoekresultaten in een lijst te zetten, laten ze ook een semantische kaart zien. Hierin worden gerelateerde termen grafisch weergegeven. Boven de zoekresultaten staat een kleine banner voor sponsoren. Ten slotte kan je bij Swisscows zoeken op websites, afbeeldingen, video en muziek. Ook is er een vertaalmachine te vinden, al is de kwaliteit daarvan lang niet zo goed als die van andere machines.

More from Shoppen, Marketing

Navigation

Home

Latest Posts

Elektrische Haard Inbouw Hoek

Published Sep 17, 22
8 min read

Huggies Luiers Aanbieding

Published Jul 16, 22
8 min read